Kezelt alapok

VP5 Magántőkealap

FINATECH II. Kockázati Tőkealap

Az Alapkezelő további területre nyert el közvetítői megbízást: Pénzügyi közvetítői szolgáltatások nyújtása a GINOP 8.1.3/B-17 KTP végrehajtásának biztosítása érdekében, ennek keretében egy, a Magyar Állam és a Magánbefektető(k) által biztosított forrásokból felállítandó közös kockázati tőkealap felállítása és kezelése összesen 13 351 134 847 – HUF (tizenhárommilliárd – háromszázötvenegymillió – százharmincnégyezer – nyolcszáznegyvenhét forint). Az érintett S3 Célterület: Egészséges társadalom és jólét; ennek keretében tőzsdén nem jegyzett, az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és a magyarországi kevésbé fejlett régiók egyikében székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező, elsősorban Innovatív vállalkozások (Végső Kedvezményezettek) tőkéhez és tartós forráshoz juttatása kockázati tőke-befektetések által, a versenyképességük növelése érdekében.

A program közreműködő szervezete az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.

Jelenlegi portfóliótársaságok

Innovatív álpadló lemezek gyártása és értékesítése.

A projekt egy mobil-applikációval támogatott, kereskedelmi és/vagy elemzési felhasználási célokra alkalmas piackutatási megoldásokat kínáló, okostelefon használatára épülő online adatfelvételi rendszer fejlesztésére és kereskedelmi hasznosítására irányul.

Reacty Digital

Az EZRT-AquaSave Kft. olyan víztakarékos elemeket alkalmazó értékesítési és bérbeadási rendszert dolgozott ki, melynek révén az igénybe vevő egészségügyi intézmények jelentős megtakarításokat érhetnek el önerő biztosítása nélkül, a szolgáltatás ellenértékét pedig az ilyen módon elért megtakarítás egy részéből fizetik.

Az Agrodat egy komplex döntéstámogató szolgáltatás, melynek használatával tábla-specifikus adatszolgáltatás és agrár-szaktanácsadás valósítható meg a szántóföldi növénytermesztők körében, a precíziós mezőgazdaság részelemeként.

Agrodat

Fermentált búzacsíra-kivonat hatóanyagú speciális állati táplálék, az ImmunoVet kizárólagos forgalmazására, valamint a termék állatkísérletes vizsgálatai során további indikációk és alkalmazási lehetőségek kutatása és hasznosítása céljából létrejött társaság. A társaság az Immonovet mellett hasonló alapanyagból (PADB fejlesztési név alatt) humán egészségügyi területen, bélgyulladásos betegségek (IBD és IBS) terápiás kezelése céljából is folytat termékfejlesztést, az ebből létrejövő termék forgalmazása a jelenleg folyamatban lévő klinikai tesztek sikeres lezárást követően várható.

Immunovet

Végső Kedvezményezett egy állandó viselésre alkalmas egészségügyi célú mobil távmonitoring eszköz, valamint neurális öntanuló algoritmusokon alapuló, vészhelyzet-felismerő és kockázatelemző szoftver együttes alkalmazására alapozott integrált egészségügyi szolgáltatás piaci bevezetését és továbbfejlesztését célzó üzleti stratégiát valósít meg.

MAP Health Watch

MAP Health Watch

Végső kedvezményezett egy 5 csillagos minősítésű szálloda és post operatív rehabilitációs központ létrehozásán dolgozik, ahol élsportolók és magányszemélyek sérülés és műtét utáni rehabilitációját biztosítják exkluzív körülmények között az elérhető legmagasabb színvonalon, sportolási lehetőségek, valamint rehabilitációs és wellness kezelések útján.

A társaság a Savannah macska genetikai kutatásaira alapozott, új, eddigiektől eltérő megjelenésű, első generációs (F1-es és többedgenerációs) hibrid fajták tenyésztését, továbbá a Savannah macska teljes körű genetikai adatbázisának kialakítását, és annak hasznosítását célzó üzleti stratégiát fog megvalósítani.

A Céltársaság olyan reklámpiaci technológiai megoldások fejlesztését tervezi, amelyek lehetővé teszik a termékmegjelenítés új típusait, a passzív reklám kampányok (inter)aktívvá tételét. Segítségével a felhasználók a tartalom lejátszásakor beazonosíthatják, és azonnal meg is vásárolhatják az általuk kiszemelt termékeket, a hirdetők és a tartalomszolgáltatók számára pedig új, sokkal pontosabb statisztikák készíthetők a fogyasztói magatartásról.

Screenist

A Céltársaság a 0-6 éves gyermekek számára egy, a testi és környezeti kondíciókat permanensen figyelő, rögzítő és kiértékelő, ruhába helyezhető szenzoros egységből, beltéri és kültéri egységből, valamint applikációból álló rendszer fejlesztését és gyártását valósítja meg.

A táplálékkiegészítők piacon már jól ismert Prookies Protein Cookies gyártója magas fehérjetartalmú, hozzáadott cukrot nem tartalmazó, liszt hozzáadása nélkül készülő friss cukrászati készítmények gyártásával foglalkozik. A társaság termékpalettáját folyamatosan bővíti, a sokkoló fagyasztásos gyártási technológia bevezetésével, személyre szabott egyedi rendelésekkel kívánja a sportolók és tudatosan étkezők igényeit minél magasabb színvonalon kiszolgálni.

Prookies

A Céltársaság szemmozgás megfigyelésén és nagy elemszámú adatelemzésen alapuló, az autizmus spektrumzavar korai diagnózisát segítő eszköz és szoftver fejlesztését és annak piaci bevezetését kívánja megvalósítani.

Végső kedvezményezett az orvos-beteg kapcsolatot online lehetővé tevő, 21. századi egészségplatform és telemedicína appplikáció és backend rendszer, valamint weboldal fejlesztését és annak piaci bevezetését tervezi.

A Céltársaság az orvos-beteg kapcsolat komplett folyamatát és teljeskörű dokumentációját kezelő

egészségügyi információs rendszer (ún. hospital information system /HIS/) és applikáció

fejlesztését, annak egy pilot intézményben (smart hospital) történő tesztelését, majd piaci

bevezetését kívánja megvalósítani.

Bean Stalker videojáték és a software-hez tartozó egyéb mechanikák Virtual Reality környezetben történő fejlesztése, a videojáték értékesítése.

Egészségügyi okoseszközök adatait összegyűjtő, azokat feldolgozó és egészségügyi intézményeknek automatikusan továbbító
front és backend rendszer, fejlesztése és annak piaci bevezetése.
Magas ügyfélélménnyel rendelkező, digitális, komplex egészségügyi betegút-menedzsment rendszer fejlesztése, és annak piaci bevezetése.
Egyedülálló otthoni logopédiai fejlesztő applikáció fejlesztése, valamint országos logopédiai hálózat kialakítása.