Cégtörténet

A FINATECH Capital Befektetési Alapkezelő Zrt. 2012-ben kezdte meg működését a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által kiadott H-EN-III-1112/2012. számú határozat alapján eredetileg X-Tech Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. néven. A 2013. októberében bekövetkezett tulajdonosváltást követően a társaság neve FINATECH Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-re módosult, 2021. márciusától kezdődően pedig FINATECH Capital Befektetési Alapkezelő Zrt. néven folytatja tevékenységét.

A társaság által jelenleg kezelt alapok:
VP5 Magántőkealap


FINATECH II. Kockázati Tőkealap
13,351 milliárd Ft jegyzett tőkéjű, 10 éves futamidejű tőkealap, az Intelligens Szakosodási Kockázati Tőkeprogram (GINOP-8.1.3/B-17) keretében 2018-ban indult, az „Egészséges Társadalom és Jólét” S3-as nemzeti prioritás alatti fókuszterületen folytat aktív befektetési tevékenységet.

Finatech Capital Befektetési Alapkezelő Zrt magyarországi innovatív kis- és középvállalatokba fektet be, az ilyen módon juttatott tőketámogatásokkal elősegítve azok fejlődését és növekedését. Ezen túlmenően, e cégek különleges igényeit felismerve, az alapkezelő elkötelezett szándéka, hogy a tőkealapok portfólióiban lévő vállalatokat a tőketámogatáson túl további innovatív üzleti megoldásokkal és színvonalas tanácsadással segítse.

Célunk, hogy finanszírozásunk és hozzáadott értékünk által sikeres és komoly üzleti potenciállal rendelkező vállalkozásokat építsünk.

Munkatársak

A FINATECH Capital Befektetési Alapkezelő Zrt. munkatársai tapasztalt szakemberek, akik elsődleges céljuknak tekintik, hogy a portfólió cégeknek minden segítséget megadjanak, hogy ezáltal azok képesek legyenek valóra váltani a bennük rejlő üzleti lehetőségeket.

Kornis Gábor

Az igazgatóság elnöke, ügyvezető

Igazgatósági tag – aki egyben az Alapkezelő Kbftv. 4. § (1) bekezdés 100. pontjában meghatározott ügyvezetőnek is minősül – okleveles közgazdász, MBA végzettségű bankár, pénzügyi és gazdasági szakember. 1993 és 1998 között az ABN Amro Bank Magyarország Rt.-nél dolgozott, ahol a Treasury vezetőjeként a bankot irányító igazgatóság tagja volt. Vezetői pozíciókat töltött be a Postabank Rt.-nél és a Bankár Befektetési Rt.-nél is. 2001 és 2014 között a Carion csoportnál dolgozott különböző üzletágakban. Az igazgatóság elnökeként és operatív vezetőként többek között a Carion Befektetési Alapkezelő Zrt.-t, majd a Carion Kockázati Tőkealapkezelő Zrt.-t építette fel és működtette eredményesen. 2014 és 2017 között a TrustAir Aviation Kft. egyik alapítója, illetve gazdasági vezetője. 2017. decemberétől az EDITUS Befektetési Alapkezelő Zrt. Front Office vezetője, majd 2018. júniustól Igazgatósági tagja, ügyvezetője és teljes tevékenységet irányító személye. 2018 szeptembertől a FINATECH Capital Befektetési Alapkezelő Zrt. igazgatóság elnöke.

Papp Ádám

Az igazgatósági tag

Igazgatósági tag – aki egyben az Alapkezelő front office vezetője és a Kbftv. 4. § (1) bekezdés 100. pontjában meghatározott ügyvezetőnek is minősül – okleveles műszaki menedzser, ingatlan-értékelő- és kezelő, ingatlan-befektetési szakember. Szakmai pályafutását 2005-ben az Autoker Holding Zrt.-nél kezdte meg projektmenedzserként, majd pályája az ingatlan befektetési alapkezelés irányában terelődött, és tart a mai napig is: 2006 és 2018 között a Carion Befektetési Alapkezelő Zrt. portfolió-menedzseri posztját töltötte be, mely 2009. évvel kezdődően igazgatósági tagi pozícióval egészült ki. 2011-től a Carion cégcsoport érdekeltségébe tartozó Carion Capital Alapkezelő Zrt. (kockázati tőke) igazgatóságának szintén tagja lett. 2016-tól a Carion cégcsoport ingatlan-fejlesztési profilú céltársaságok ügyvezető igazgatói posztját és operatív ingatlanos menedzseri feladatait is ellátta a Balico Invest Kft.-ben, a Florion Kft.-ben és a Beta Tower Kft.-ben. Több mint 12 éves műszaki, ingatlankezelői, asset manageri, ügyfélkezelési és ingatlanos tranzakciós tapasztalatával 2018. év márciusától az EDITUS Alapkezelő csapatát erősíti. 2018 szeptembertől a FINATECH Capital Befektetési Alapkezelő Zrt. igazgatósági tagja

Kiszely Ada Gerda

Igazgatósági tag

Igazgatósági tag okleveles közgazdász diplomáját 2005-ben szerezte a Budapesti Corvinus Egyetem számvitel szakirányán. Szakmai pályafutását 2004-ben könyvelőként kezdte, majd 2005-2006-ig a KPMG Hungária Kft.-nél dolgozott audit asszisztensként. 2006. novemberétől 2017. szeptemberig a Carion Befektetési Alapkezelő Zrt.-nél dolgozott, kockázatkezelőként, megfelelési- és back-office vezetőként egyaránt. 2007-ben a Füti Omega Ingatlaniskolánál ingatlankezelő képesítést szerzett. 2017. októberétől az EDITUS Befektetési Alapkezelő Zrt. adminisztratív tevékenységet irányító személye, 2018. júniustól pedig igazgatósági tagja. 2018 szeptembertől a FINATECH Capital Befektetési Alapkezelő Zrt. igazgatósági tagja.

Dr. Martinkó Károly

Felügyelő bizottság tagja

Kálmán Zoltán Miklós

Felügyelő bizottság tagja

Ádám István

Felügyelő Bizottság tagja

Kilián Zoltán

Befektetési igazgató

Nagygyörgy Zsolt

Compliance officer

Kárász Vera

Kockázatkezelő